Vanzelf logo

Energie vergelijken via Vanzelf

Volgens de Autoriteit Consument & Markt* zijn het afgelopen jaar ruim 1,6 miljoen huishoudens overgestapt naar een andere energieleverancier. Een groot deel van de Nederlanders kijk niet jaarlijks naar het energiecontract. Toch is het interessant om met regelmaat energieleveranciers te vergelijken en jouw energierekening onder de loep te nemen. (bron: De Energiemonitor, 2021)

 

Laat Vanzelf direct mijn energie vergelijken.

Ontdek binnen enkele seconde hoe jij vanaf nu nooit meer te veel betaalt voor je energiecontract.

Energieleverancier vergelijken

Heb jij geen tijd om energieleveranciers met elkaar te vergelijken? Weet je niet waar je op moet letten? Of vind je het ingewikkeld? Maar ben je wel benieuwd of jij teveel betaalt voor gas en stroom? Vul je postcode in en kijk wat je mogelijkheden zijn. Wij regelen de overstap voor je. Is er op dit moment geen aanbod wat bij je past of waarbij je kan besparen? Schrijf je dan alleen in, wij komen vanzelf bij je terug wanneer we een passend aanbod hebben. Zo hoef je zelf geen energieleveranciers met elkaar te vergelijken.

Er zijn twee vaste momenten in het jaar waarop de energieleveranciers hun variabele tarieven veranderen: 1 januari en 1 juli. Het is uitzonderlijk, maar het kan ook voorkomen dat de tarieven naast die twee momenten veranderen. Wanneer jij een energiecontract hebt met een vaste periode, hebben de wisselingen van de energietarieven geen invloed op jouw tarieven want die heb je vastgelegd. Als jouw energiecontract geen einddatum heeft dan zit je in een variabel contract en verandert jouw tarief met de wisselingen mee.

Wij bij Vanzelf snappen dat jij niet constant met je energierekening en de verschillende tarieven bezig wilt zijn. Tegelijkertijd wil je wel weten dat je met jouw energiecontract goed zit. Dat is de reden waarom wij met onze dienstverlening zijn gestart! Als je jouw gegevens en voorkeuren op de website invult dan zorgen wij dat jij vanzelf de beste energiedeal krijgt. Wanneer jouw contract afloopt gaan wij steeds weer opnieuw voor je op zoek naar de beste deal. In sommige gevallen is dat bij jouw huidige leverancier. In andere gevallen helpen we je bij het overstappen van energieleverancier.

Is Vanzelf een onafhankelijke energievergelijker?

Vanzelf is anders dan een energievergelijker. Prijsvergelijkers gaan voor je op zoek naar energiedeals, echter moet je ze zelf met elkaar vergelijken. Bij ons hoeft dat niet. Een ander groot verschil is dat wij jaar in jaar uit voor jou op zoek gaan naar de beste deal van dat moment. Je hoeft hier dus nooit meer naar om te kijken.

Wij krijgen een vergoeding van € 2,50 per maand van de energieleverancier waar jij bent aangesloten. Deze vergoeding is voor alle energieleveranciers waar we mee samenwerken hetzelfde. We trekken geen partijen voor.

Nadat je jouw gegevens en voorkeuren aan ons hebt doorgegeven gaan wij voor je op zoek naar een goede energiedeal. Het enige wat jij daarna nog hoeft te doen is beslissen of je ook daadwerkelijk wilt overstappen. Wij regelen de rest.

Vind de beste energieleverancier voor jouw huishouden!

Het zoeken naar een goede energieleverancier is niet altijd even makkelijk omdat verschillende factoren van invloed zijn op jouw energierekening. Je hebt tarieven voor elektra en gas maar ook de kosten voor je netbeheerder vind je terug op de rekening. Daarnaast betaal je belasting en er zijn overheidsheffingen. Dat zorgt ervoor dat het complex is om de energieprijs te vergelijken. Naast de verschillende energietarieven bepaalt jouw verbruik en jouw woning ook hoe hoog (of laag) jouw energierekening is.

Wij helpen je als onafhankelijke energievergelijker. Wij snappen dat het complex is om de verschillende prijsvergelijkingen in energie te maken. Heb je de voorkeur voor groene stroom? Ook dan helpen we je om groene energie te vergelijken.

In Nederland mag je zelf een energieleverancier kiezen.
Kijk hier welke energieleverancier het beste bij jou past.

Dit gebeurt er met jouw gegevens

Wij houden jouw gegevens privé. Bij Vanzelf staan privacy en de veiligheid van jouw gegevens hoog in het vaandel. We doen er alles aan om jouw gegevens privé te houden. Wij zullen wel persoonlijke gegevens aan je moeten vragen om jouw aanvraag goed te kunnen verwerken. Welke gegevens wij van jouw nodig hebben en waarom kun je lezen in onze privacy verklaring. We hebben in onze privacy verklaring alles uiteen gezet zodat je kunt zien welke gegevens we van jouw nodig hebben en waarom. Ook kun je lezen hoelang we die gegevens bewaren en wie er toegang heeft tot jouw gegevens.

Klachtenprocedure

Vervelend dat er iets is voorgevallen waardoor je een klacht hebt. Om dit zo goed mogelijk op te lossen vragen we je om onderstaand formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op.

Vanzelf energie

Je klacht is verstuurd!

We vinden het heel belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Jammer om te horen dat je een klacht hebt en DANK voor het melden hiervan. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op. We gaan ervan uit dat we tot een goede oplossing zullen komen.

Heb je ondertussen nog vragen? We zijn bereikbaar via de chat, e-mail of telefonisch op 085 – 05 13 800. We helpen je graag.