Vanzelf logo

Energietarieven berekenen

De energietarieven worden twee maal per jaar opnieuw vastgesteld. Op 1 januari en 1 juli. Dit zijn vaste momenten. Wanneer je een variabel tarief hebt kan het voorkomen dat jouw tarief vaker aangepast wordt. Vaste tarieven liggen vast gedurende de looptijd van jouw contract. Ben jij benieuwd wat jij betaalt voor je energie? Voer hier je energieverbruik in dan rekenen wij uit wat je op dit moment betaalt aan energie.

Energiebelasting berekenen

Je energierekening is voor bijna de helft opgebouwd uit energiebelasting. Naast energiebelasting (EB) betaal je ook opslag duurzame energie (ODE) Opslag duurzame energie is een belasting die je betaalt om investeringen in duurzame energie te stimuleren. Verder krijgt elk huishouden in Nederland een deel van de energiebelasting vergoed door de overheid. Over de hele energiebelasting betaal je 21% btw. Wil jij weten hoeveel jij aan energiebelasting betaalt? Wij hebben een eenvoudige tool gemaakt, klik hier om het uit te rekenen.

Wat is de beste energiedeal voor jouw huishouden?

We snappen dat het zoeken naar een goede energiedeal tijdrovend en saai is. Er zijn veel verschillende aanbieders waardoor je af en toe door de bomen het bos niet meer ziet. Dit kan ervoor zorgen dat je de voorkeur hebt om snel, zonder veel speurwerk, een aanbod te kiezen. Hierdoor kan het voorkomen dat je toch nog te veel betaalt voor je energie. Is het al lang geleden dat jij een nieuw energiecontract hebt afgesloten? Dan kan het interessant zijn om jouw huidige contract eens onder de loep te leggen. Heb je hier geen tijd voor? Of misschien geen zin in? Dan kunnen wij je helpen. Als je je inschrijft bij ons, je voorkeuren en verbruik doorgeeft dan gaan wij voor jou aan de slag!

Overstappen naar duurzame energie

Vind je de prijs voor je gas en stroom te hoog? Helaas is dat een gegeven waar we niet onderuit komen. Omdat energie een basisbehoefte is voorziet de overheid iedereen van een belasting tegemoetkoming voor energie. We hebben geen invloed op de tarieven. Wél hebben we invloed op ons verbruik. Je kan dus toch dingen ondernemen om je energierekening laag te houden. Wij bij Vanzelf geven handige tips over het besparen van energie of kijken naar mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Klik hier om naar onze pagina te gaan die over duurzaam energieadvies pagina gaat.

Vanzelf helpt bij overstappen

Wij bij Vanzelf snappen dat jij je liever niet bezig wilt houden met een energie switch. Overstappen van energieleverancier kan veel gedoe zijn. Wij nemen deze zorgen graag van je af. Schrijf je in bij ons en wij zoeken naar de beste energiedeal voor jou zodat jij je bezig kan houden met belangrijkere zaken.

Uitgelegd

uitleg netbeheerkosten

Netbeheerkosten

Om energie naar je huis te krijgen betaal je netbeheerkosten. Netbeheerkosten worden ook wel transportkosten genoemd. Deze kosten betaal je aan de energieleverancier. De leverancier betaald deze kosten dan aan de netbeheerder. Op deze pagina vind je waar netbeheerkosten uit zijn opgebouwd.

Lees verder over energietarieven »
uitleg stroomprijs

Stroomprijs

Een van de onderdelen van je energierekening is de stroomprijs. De prijs voor stroom word per kWh (kilo Watt uur) berekend. De stroomprijs is lager dan de prijs voor gas. Daarom zullen de gasprijzen vaak hoger zijn. Op deze pagina geven we meer informatie over de stroomprijs.

Lees verder over energietarieven »
uitleg gasprijs

Gasprijs

De gasprijs bestaat uit het kale gastarief, energiebelasting en de ODE (opslag duurzame energie). De kale gasprijzen zijn de prijzen die het meest variëren. Op deze pagina informeren wij over de ontwikkeling van de gasprijs en hoe jij hier het best op kan voorbereiden.

Lees verder over energietarieven »

Wil je alles weten over energietarieven en het berekenen daarvan?
Bekijk dan onze alles over energietarieven overzichtspagina.

Klachtenprocedure

Vervelend dat er iets is voorgevallen waardoor je een klacht hebt. Om dit zo goed mogelijk op te lossen vragen we je om onderstaand formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op.

Vanzelf energie

Je klacht is verstuurd!

We vinden het heel belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Jammer om te horen dat je een klacht hebt en DANK voor het melden hiervan. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op. We gaan ervan uit dat we tot een goede oplossing zullen komen.

Heb je ondertussen nog vragen? We zijn bereikbaar via de chat, e-mail of telefonisch op 085 – 05 13 800. We helpen je graag.