Vanzelf logo

Zonneboiler

Wij willen je graag helpen met het verlagen van je energierekening. Een goede stap om te besparen op energiekosten is het installeren van een zonneboiler in je woning.

Met een zonneboiler kan je zonne-energie omzetten in warm water voor je huishouden. Met de zonneboiler bespaar je op je gasverbruik. Dit is niet alleen goed voor je energierekening, maar ook voor het klimaat. Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over de zonneboiler.

zonneboiler

Wat is een zonneboiler?

Een zonneboiler is een installatie in je huishouden die ervoor zorgt dat zonne-energie omgezet wordt in warm water. Een zonneboiler bestaat uit: een zonnecollector, een opslagvat en een sturing met een pomp. De zonnecollectoren plaats je op het dak van je huishouden en het opslagvat sluit je aan op je cv-ketel.

Hoe werkt een zonneboiler?

De zonnecollector vangt zonne-energie op en gebruikt deze energie om het water in het opslagvat op te warmen. De zonnecollector wordt aangesloten op een buizenstelsel met daarin een vloeistof die de warmte door de buizen vervoert.

Een zonneboiler zal minder effectief zijn in periodes waarin de zon minder schijnt. Daarom wordt het voorraadvat vaak aangesloten op de cv-ketel. De cv-ketel verwarmt het water wanneer de zonneboiler dat niet optimaal kan. Hierdoor hoef je nooit bang te zijn om onder een koude douche te staan.

zonneboiler warm water
zonneboiler

Wat kost een zonneboiler?

Voor een gemiddeld huishouden kost een zonneboiler rond de 3000 euro inclusief installatie. Een zonneboiler gaat zo’n 25 jaar mee en om de 5 jaar heb 30 tot 50 euro aan onderhoudskosten. In 25 jaar zal dat dus 150 tot 250 euro aan onderhoudskosten zijn.

Wat bespaar ik met een zonneboiler?

Een gemiddeld huishouden van 4 personen betaalt 50% minder voor gasverbruik aan warm water per jaar. Dit is ongeveer 150 euro per jaar. En omdat de gasprijzen de komende jaren zal blijven stijgen, zal de zonneboiler voor steeds meer besparing zorgen.
besparen
subsidie duurzaam

Kan je een subsidie krijgen voor je zonneboiler?

De kosten van een zonneboiler kunnen nog meevallen. Je hebt namelijk recht op een ISDE-subsidie bij aanschaf van een zonneboiler. Het subsidiebedrag wordt vaak aangepast. Het schommelt vaak tussen de 800 en 1400 euro.

Overstappen naar duurzame energie

Wij  helpen je graag met de overstap naar duurzame energie. Naast het bieden van informatie  over duurzame alternatieven voor je woning, helpen wij ook met het zoeken naar de beste energiedeal voor jouw huishouden! Schrijf je in en wij zorgen dat je nooit meer teveel betaald voor je energierekening!

Ook handig om te weten over zonneboilers.

Voor een gemiddeld huishouden kost een zonneboiler rond de 3000 euro inclusief installatie. Een zonneboiler gaat zo’n 25 jaar mee en om de 5 jaar heb 30 tot 50 euro aan onderhoudskosten. In 25 jaar zal dat dus 150 tot 250 euro aan onderhoudskosten zijn.

Ja, een naverwarming is noodzakelijk om steeds over voldoende warm water te beschikken. In West-Europees klimaat is er niet voldoende lichtaanbod om in al het nodige warm water te voorzien. De zonneboiler staat garant voor 50% to 65% van het warm water op jaarbasis. De naverwarming zal instaan voor het bijverwarmen op dagen met minder lichtaanbod.

Je kan een zonneboiler aansluiten op je radiatoren, maar het rendement hiervan is zeer beperkt. Dat komt doordat er doorgaans hogere temperaturen nodig zijn voor de radiatoren.

Wanneer je energiebesparende maatregelen neemt, zoals installatie van een zonneboiler, dan wordt dit meegenomen in de energieprestatieberekening van de woning. Wanneer je de woning later wilt gaan verkopen of verhuren dan kun je hiervoor dus een hogere prijs vragen.

Wil jij gebruik maken van groene energie en op een simpele manier verduurzamen? 
Kijk dan hier welk groen aanbod er beschikbaar is.

Klachtenprocedure

Vervelend dat er iets is voorgevallen waardoor je een klacht hebt. Om dit zo goed mogelijk op te lossen vragen we je om onderstaand formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op.

Vanzelf energie

Je klacht is verstuurd!

We vinden het heel belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Jammer om te horen dat je een klacht hebt en DANK voor het melden hiervan. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op. We gaan ervan uit dat we tot een goede oplossing zullen komen.

Heb je ondertussen nog vragen? We zijn bereikbaar via de chat, e-mail of telefonisch op 085 – 05 13 800. We helpen je graag.