Vanzelf logo

Duurzame energie:
Groene stroom

Wij willen je graag helpen met het verlagen van je energierekening. Een goede stap om te besparen op energiekosten is door elektriciteit op te wekken op een milieuvriendelijke manier.

Groene stroom wordt door steeds meer energieleveranciers in Nederland opgewekt. Maar er is nog lang niet genoeg groene stroom voor alle huishoudens in Nederland. Het aanbod van groene stroom kan beperkt worden door weersomstandigheden. Hierdoor is er vaak een tekort, maar ook een overschot. Helaas kan groene stroom nog niet opgeslagen worden. Op deze pagina vind je alle informatie over groene stroom.

duurzame groene energie

Wat is groene stroom?

Groene stroom is elektriciteit die opgewekt wordt uit onuitputtelijke bronnen. Onuitputbare bronnen zoals wind, zon, aardwarmte, water en biomassa. Het gebruik van groene stroom zorgt ervoor dat de CO2-uitstoot flink verminderd word. Dit maakt groene stroom milieuvriendelijk en minder belastend dan grijze stroom. Grijze stroom wordt opgewekt met uitputbare bronnen. In de toekomst zal het steeds belangrijker worden om milieuvriendelijke manieren te vinden om elektriciteit op te wekken.

Hoe wordt groene stroom opgewekt?

Groene stroom wordt op verschillende manieren opgewekt. Er wordt gebruik gemaakt van schone, onuitputtelijke bronnen. Duurzame of groene stroom wordt daarom ook wel hernieuwbare energie genoemd.

Twee bekende voorbeelden van het opwekken van groene stroom zijn windenergie en zonne-energie. Via windmolens wordt de kracht van de wind gebruikt om turbines aan te drijven. De turbines werken als een dynamo, waar vervolgens stroom mee opgewekt wordt. 

Via zonnepanelen wordt zonne-energie wordt opgevangen door zonnecellen. De zonnecellen bestaan uit twee laagjes waartussen het zonlicht omgezet wordt in elektrische stroom. 

windenergie
Groene energie

Wie levert echte groene stroom?

Er zijn een aantal leveranciers die ervoor kiezen om alleen maar energiecontracten af te sluiten met groene energie. De groene stroom die ze leveren komt uit Nederland. Hier zetten we een aantal groene energieleveranciers op een rij:

Groene leveranciers:

Overstappen naar groene energie

Wij helpen je graag met de overstap naar groene energie. Naast het bieden van informatie over duurzame alternatieven voor je woning, helpen wij ook met het zoeken naar de beste energiedeal voor jouw huishouden! Schrijf je in en wij zorgen dat je nooit meer teveel betaalt voor je energierekening!

Handig om te weten over groene energie:

Hernieuwbare energie, ook wel duurzame of groene energie genoemd, is energie afkomstig van natuurlijke bronnen die constant worden aangevuld. Dit is energie uit wind, waterkracht, zon, bodem, buitenluchtwarmte en biomassa.

Bij de productie van duurzame elektriciteit is de uitstoot van CO2 lager dan bij grijze energie, of is er zelfs geen CO2-uitstoot. Er komen bij de productie van groene stroom dus minder of geen schadelijke stoffen vrij die een negatief effect hebben op het milieu en ons klimaat.

Bij veel energieleveranciers is er een klein prijsverschil tussen groene en grijze stroom. Groene stroom wordt in Nederland geproduceerd uit wind, zon en water. Het is duurder om deze groene stroom te maken en daarom is groene stroom vaak iets duurder dan grijze stroom.

Wil jij ook gebruik maken van groene energie? 
Kijk dan hier welk groen aanbod er beschikbaar is.

Klachtenprocedure

Vervelend dat er iets is voorgevallen waardoor je een klacht hebt. Om dit zo goed mogelijk op te lossen vragen we je om onderstaand formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op.

Vanzelf energie

Je klacht is verstuurd!

We vinden het heel belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Jammer om te horen dat je een klacht hebt en DANK voor het melden hiervan. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op. We gaan ervan uit dat we tot een goede oplossing zullen komen.

Heb je ondertussen nog vragen? We zijn bereikbaar via de chat, e-mail of telefonisch op 085 – 05 13 800. We helpen je graag.