Vanzelf logo

Duurzame energie:
Zonne-energie

Wij willen je graag helpen met het verlagen van je energierekening. Een goede stap om te besparen op energiekosten is door middel van gebruik te maken van zonne-energie.

Zonne-energie is een onuitputbare en schone vorm van energie. Met behulp van zonnepanelen kan de warmte van de zon opgevangen worden en omgezet worden in bruikbare stroom. Zonne-energie wordt voor huishoudens, bedrijven en organisaties steeds belangrijker. Het is een milieuvriendelijk alternatief dat ook nog eens veel geld kan besparen.

zonne energie

Hoe werkt zonne-energie?

De zon stuurt grote hoeveelheden energie en warmte richting aarde. Dit kan met behulp van zonnepanelen opgevangen worden en omgezet in stroom. In de zonnepanelen zitten zonnecellen. Deze zonnecellen zijn gemaakt van materiaal dat stroom geleidt zodra er licht op valt. Zodra de zon op een zonnepaneel schijnt ontstaat er stroom. Met behulp van een omvormer kan je de stroom omzetten in wisselstroom. En dat is dezelfde stroom die uit je stopcontact komt.

Hoe kan zonne-energie opgevangen worden

De energie van de zon kan op 3 manieren opgevangen worden:

Zonnepanelen:
Dit is de meest voorkomende manier van het opwekken van zonne-energie. Met zonnepanelen zet je de energie vanuit de zon om in elektriciteit. Op deze pagina vind je meer informatie over zonnepanelen

Zonneboiler: Een zonneboiler gebruikt de warmte van de zon om het water in je woning te verwarmen. Hierdoor kan je veel besparen op gas en je energierekening laag houden. Meer weten over de zonneboiler? Op deze pagina geven we meer informatie over de zonneboiler.

Zonnetoren: De zonnetoren is een glazen overkapping met een toren in het midden. De lucht onder het glas warmt op en wilt naar boven stijgen. De toren trekt de lucht naar zich toe. Onderweg naar de toren komt de warme lucht in turbines terecht waardoor elektriciteit opgewekt word.

zonne-energie

Wat zijn voordelen van zonne-energie?

Minder kosten:
Met zonnepanelen wek je eigen stroom op. Hierdoor ben je minder afhankelijk van de energie van een energieleverancier. En zo betaal je aanzienlijk minder voor je energie.

Milieuvriendelijk:
Zonne-energie is een onuitputbare en duurzame vorm van energie. Bij het opwekken van zonne-energie komt geen CO2 vrij.

Je woningwaarde stijgt:
Als je investeert in zonnepanelen stijgt de waarde van je huis. Dit komt omdat je een hoger energielabel ontvangt voor het duurzamer maken van je woning

De salderingsregeling:
Als je meer energie opwekt met je zonnepanelen dan dat je nodig hebt, is het mogelijk om die energie terug te leveren aan je energieleverancier. Hier krijg je een vergoeding voor. Dit heet salderen genoemd.

Weinig onderhoud:
Zonnepanelen hebben na de installatie weinig onderhoud nodig.

Wat zijn nadelen van zonne-energie?

Grote investering:
Zonnepanelen zijn een grote investering. Je investering heb je na gemiddeld 7 jaar wel terugverdiend.

Het dak:
Je dak moet geschikt zijn om zonnepanelen te plaatsen. Er moet minimaal 10 m2 beschikbaar zijn en de panelen moeten op het zuiden gericht zijn.

zonneboiler

Ook handig om te weten over zonne-energie.

Zonne-energie is energie die afkomstig is van de zon, namelijk in de vorm van licht en warmte. In de kern van de zon is het zo’n 15 miljoen graden Celsius. In die hitte ontstaat helium als de waterstofdeeltjes van de zon met elkaar botsen. Die energie wordt omgezet in stroom met zonnepanelen en zonnecollectoren.

De zon is een schone energiebron die nooit opraakt geen luchtvervuiling veroorzaakt en zelfs geen CO2 uitstoot. Je kunt zelf de energie van de zon benutten met zonnepanelen of een zonneboiler op je dak.

Zonne-energie is energie die afkomstig is van de zon. De zon is namelijk de grootste energiebron die we hebben. Die energie bestaat uit warmte en licht. De zon is een natuurlijke bron die nog voor ongeveer 5 miljard blijft branden en het milieu niet belast.

Wil jij gebruik maken van duurzame, groene energie? 
Kijk dan meteen of jij kunt besparen.

Klachtenprocedure

Vervelend dat er iets is voorgevallen waardoor je een klacht hebt. Om dit zo goed mogelijk op te lossen vragen we je om onderstaand formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op.

Vanzelf energie

Je klacht is verstuurd!

We vinden het heel belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Jammer om te horen dat je een klacht hebt en DANK voor het melden hiervan. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op. We gaan ervan uit dat we tot een goede oplossing zullen komen.

Heb je ondertussen nog vragen? We zijn bereikbaar via de chat, e-mail of telefonisch op 085 – 05 13 800. We helpen je graag.