Vanzelf logo

Energiebespaartips voor ondernemers

Energie besparen wordt voor bedrijven steeds belangrijker. Door de stijgende energietarieven zien al veel huishoudens in Nederland de energierekening omhoog schieten. Dit geldt ook voor bedrijven. Ondernemingen willen hun winst liever niet zien verdampen door een stijgende energierekening. Daarom geven wij op deze pagina, informatie over energiebesparende maatregelen, producten en subsidies voor bedrijven.

Energie bespaartips voor bedrijven:

Thuiswerken

Door de verspreiding van het Corona-virus ging de hele wereld in lockdown. Dit betekende dat veel bedrijven hun medewerkers thuis lieten werken. Thuiswerken is anders dan fysiek op kantoor werken, tegelijkertijd bespaart het energiekosten. Zowel voor het bedrijf als de medewerker. Het bedrijf verbruikt minder energie op kantoor omdat er minder mensen of zelfs niemand aanwezig is. De medewerkers besparen op reiskosten omdat ze niet meer naar kantoor moeten komen.In 2022 lijken we afscheid te kunnen nemen van de Corona maatregelen. En thuiswerken blijkt ook z’n voordelen hebben. Vooral met de stijgende energieprijzen.

LED-verlichting

Gebruikt jouw bedrijf veel gloei- en halogeenlampen? Dan kan dat energiezuiniger. Een Ledlamp is 90% zuiniger dan een gloeilamp en verbruikt 85% minder stroom dan een halogeenlamp. De aanschaf van een ledlamp is duurder dan de aanschaf van een gloei- of halogeenlamp. Ledlampen kosten aanzienlijk minder in verbruik waardoor je na verloop van tijd veel goedkoper uit bent met ledlampen.

Zet apparatuur uit

Bedrijven hebben stiekem veel apparatuur dat onnodig aanstaat. Door de stekker uit onnodig apparatuur te halen kunnen bedrijven veel energie besparen. Vaak staan apparaten zoals computers, tv’s en printers stroom te verbruiken in standby modus waardoor de energierekening van je onderneming onnodig oploopt.

Blokkeer de thermostaatkranen

De verwarming zal vaker verhoogd worden als je medewerkers het op elk moment kunnen doen. Als alle thermostaatknoppen geblokkeerd zijn, zal de verwarming minder veranderd worden waardoor je stookkosten laag blijven.

Achterhaal je footprint

Veel bedrijven zijn niet op de hoogte van hun eigen uitstoot. Het achterhalen van je CO2-footprint is de basis voor CO2- en kostenreductie. Bedrijven kunnen het beste besparen op energie als ze weten waar energie het meest verbruikt word.

Verhuur het dak van je pand

Heb je een groot bedrijfspand met een leeg dak? Je kan het dak van je bedrijfspand verhuren aan een extern bedrijf zodat zij er zonnepanelen op kunnen leggen. Per zonnepaneel krijg je dan een vergoeding.

Subsidies

Midden- en kleinbedrijven kunnen steun verwachten van de overheid wanneer ze energiebesparende maatregelen nemen. Vaak hebben ondernemers andere prioriteitendan zich verdiepen in het verduurzamen van hun bedrijf. Daarom wil de regering bedrijven helpen. Van 1 oktober 2021 t/m 30 september 2022 kan je als bedrijf een subsidie aanvragen bij de RVO (rijksdienst van Ondernemend Nederland. Subsidies worden verstrekt op volgorde van binnenkomst. De maximale subsidie voor bedrijven is 2.500 euro per bedrijfspand.
subsidie duurzaam

De voordeligste zakelijke energiecontract

Wil jij graag hulp met het besparen op energie voor je bedrijf? Schrijf je in bij Vanzelf en wij zorgen ervoor dat jouw onderneming altijd de beste energiedeals krijgt. Ben je een particuliere klant? Schrijf je dan hier in!

Uitgelegd

Warmtepomp

Warmtepomp

Een huis die is voorzien van een warmtepomp gebruikt aanzienlijk minder gas. Je huis voorzien van een warmtepomp is daarom niet alleen effectief maar ook duurzaam.

Lees verder »
zonne energie

Zonne-energie

Zonne-energie is een onuitputbare en schone vorm van energie. Met behulp van zonnepanelen kan de warmte van de zon opgevangen worden en omgezet worden in bruikbare stroom.

Lees verder »

Wil jij ook gebruik maken van groene energie?
Kijk dan hier welk groen aanbod er beschikbaar is.

Klachtenprocedure

Vervelend dat er iets is voorgevallen waardoor je een klacht hebt. Om dit zo goed mogelijk op te lossen vragen we je om onderstaand formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op.

Vanzelf energie

Je klacht is verstuurd!

We vinden het heel belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Jammer om te horen dat je een klacht hebt en DANK voor het melden hiervan. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op. We gaan ervan uit dat we tot een goede oplossing zullen komen.

Heb je ondertussen nog vragen? We zijn bereikbaar via de chat, e-mail of telefonisch op 085 – 05 13 800. We helpen je graag.