Vanzelf logo

Energie met een welkomstcadeau. Hoe werkt dat?

Wie overstapt van energieleverancier krijgt vaak een welkomstkorting aangeboden. Kortingen, daar zijn wij Nederlanders natuurlijk gek op. Maar wat houdt zo'n welkomstkorting nou precies in?
energie welkomstcadeau

Welkomstkorting wordt door sommige energieleveranciers ook wel welkomstpremie, cashback of energie welkomstcadeau genoemd. Het houdt in dat als jij een nieuwe energieovereenkomst afsluit, de leverancier jou een korting geeft die kan oplopen tot een paar honderd euro per jaar. veel leveranciers bieden een welkomstcadeau aan, om je te teriggeren om van energieleverancier over te stappen.

Dat bedrag ontvang je trouwens niet meteen, de meeste energieleveranciers keren het pas na een jaar uit zodat ze zeker weten dat je niet tussentijds overstapt naar een andere energiepartij.

En krijg je die welkomstkorting dan gewoon op je rekening gestort?

In sommige gevallen wordt het bedrag als losse betaling uitgekeerd in de laatste maand van je contract, maar meestal wordt de korting verrekend met je jaarafrekening.

Als je precies zoveel stroom en gas hebt gebruikt als waar je het afgelopen jaar voor hebt betaald, krijg je het precieze bedrag van de korting terug. Mocht je minder energie verbruikt hebben, dan krijg je naast je welkomstkorting ook het teveel betaalde bedrag terug. En als je nou onverhoopt meer energie hebt verbruikt – bijvoorbeeld na een strenge winter – dan worden deze kosten verrekend met het kortingsbedrag.

Vooral die laatst geschetste situatie is voor veel mensen reden om voor welkomstkorting te kiezen. Zij zien het bedrag als een soort spaarpotje waardoor je aan het einde van het jaar minder snel voor onvoorziene kosten komt te staan.

Waarom krijg ik een energie welkomst cadeau?

Sinds de liberalisering van de energiemarkt in 2004 woedt er een flinke concurrentiestrijd tussen de vele energieleveranciers die ons land inmiddels rijk is. Als consument hebben we veel te kiezen en om onze aandacht te vangen komen de energieleveranciers dus vaak met welkomstcadeau’s om je te laten overstappen.

De toegenomen populariteit van energievergelijkers draagt daar ook aan bij want een scherpe welkomstkorting kan er voor zorgen dat je als aanbieder in de top 3 van goedkoopste leveranciers terechtkomt, ook als je energieprijzen wat hoger zijn dan bij de concurrentie. Een welkomstcadeau is voor energieleveranciers dus ook heel essentieel.

Is een contract met welkomstkorting dus altijd het voordeligst?

Dat hangt van jouw energieverbruik af. Een contract met een hoge welkomstkorting heeft namelijk vaak hogere energietarieven, terwijl een energiecontract met lage tarieven vaak geen welkomstkorting biedt.

Welkomstcadeau, welkomstpremie op je energie, cashback op je energie etc. Duizelt het je al

Bij Vanzelf gaan wij op zoek naar het beste energiecontract voor jou, gebaseerd op jouw voorkeuren (bijvoorbeeld groene energie) en energieverbruik. Wij vergelijken alle energiecontracten, zowel die mét als zonder welkomstkorting en zoeken uit welk contract het beste bij je past.
Omdat we niet eenmalig voor je zoeken maar elke keer opnieuw als je contract afloopt, zou het dus kunnen dat we je het ene jaar adviseren om wel voor een energieovereenkomst met welkomstkorting te kiezen en het jaar daarop juist niet. Uiteindelijk gaat het erom dat je niet teveel betaalt voor je energie. En bij Vanzelf zorgen we dat je daar geen omkijken meer naar hebt.

FAQ

Wat voor soort welkomst cadeaus heb je voor je energie?

De verschillende energiemaatschappijen in Nederland concurreren hevig met elkaar voor de gunst van de consument. Dit betekent dat een cashback op je energie tot honderden euro’s kan oplopen Vattenfall laat je zelfs je eigen welkomstcadeau uitkiezen voor je energie. Een welkomstcadeau komt meestal in de vorm van een cashback, cadeaubon, smart-home product of korting op je tarief.

Wat is cashback korting energie?

Cashback korting is een geldbedrag dat je aan het eind van het contract van jouw energieleverancier terug krijgt. Het geldbedrag of ook wel cashback/welkomstcadeau energie kan wel oplopen tot 250 euro per jaar.

Naar welke energieleverancier moet ik overstappen voor de beste cashback?

Dat is vaak afhankelijk van een aantal factoren. Wil jij hier geen omkijken naar hebben? op onze website kun je al je gegevens invullen en dan berekenen wij de beste deal voor jouw huishouden!

Klachtenprocedure

Vervelend dat er iets is voorgevallen waardoor je een klacht hebt. Om dit zo goed mogelijk op te lossen vragen we je om onderstaand formulier zo volledig mogelijk in te vullen. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op.

Vanzelf energie

Je klacht is verstuurd!

We vinden het heel belangrijk dat jij als klant tevreden bent. Jammer om te horen dat je een klacht hebt en DANK voor het melden hiervan. Binnen 14 dagen nemen we contact met je op. We gaan ervan uit dat we tot een goede oplossing zullen komen.

Heb je ondertussen nog vragen? We zijn bereikbaar via de chat, e-mail of telefonisch op 085 – 05 13 800. We helpen je graag.